.

Chov andulek není žádná věda

Andulka sice nevyžaduje zvláštní péči, ale je to zvědavý průzkumník, který rád létá. Obecně platí, že andulka musí mít takový prostor, v němž bez problémů roztáhne křídla. Klece najdete zde.

 

Abyste mohli obdivovat její lezecké umění, pořiďte jí přírodní větev nejlépe z ovocného stromu. Tito papoušci rádi okusují kůru a budou mít zároveň možnost brousit si drápky. Ideální jsou minerální bidýlka udržují ve formě nejen drápky a zobák, ale umí i snižovat svalové napětí v nohách ptáčků.

Příslušenství do klecí naleznete zde.

 

Na podlahu klece dejte slabou vrstvu písku. Ptáci ho potřebují nejen z hygienických důvodů, ale pomáhá jim také rozmělnit a strávit zrní. Výborným doplňkem jsou i pískové koberce, které kromě hygieny, zajišťují i dostatek minerálních a stopových prvků plus kalcium, které zajistí zdravé trávení a posílí kondici andulky.

 

  

Pískové koberce naleznete zde.

 

 

 

 

Spolu s klecí nezapomeňte také koupit napáječku, ze které bude nový podnájemník pít, a krmítko. Mnoho andulek také miluje denní cákání ve vodě. Kupte jim proto vhodnou vaničku.

 

Ptačí napáječky naleznete zde.

 

 

 

 

Andulky mají rády jak semínka, tak čerstvou potravu. Pro chov doma jsou ideální již připravené směsi.

Směsi naleznete zde.

 

 

 

 

Občas jim můžeme dopřát i různé tyčinky s ovocem, ale s těmi opatrně. Obsahují vysoké množství kalorií a ve velkém množství by mohly ptákům uškodit.

Tyčinky naleznete zde.