.

Tipy na dárky pro milovníky zvířat

Tipy na dárky pro milovníky zvířat

Rady a tipy na dárky pro mazlíčky jsme Vám nabídli v předchozím článku. Musíme však myslet i na páníčky. Každý chovatel rád najde pod stromečkem něco, co mu usnadní nebo zpříjemní chvilky strávené se svým zvířecím miláčkem. Nevíte, co koupit svému bratrovi, který zbožňuje kočičky? Přemýšlíte nad dárkem pro kamaráda pejskaře? Co pořídit strejdovi akvaristovi? Jaký dárek ocení dlouholetý rybář? A jak potěšit babičku dekorací ve formě řasokoule? Pojďte se s námi inspirovat…

čiči článek

 

Dárek pro pejskaře a milovníky koček

Každý pejskař rád uvítá novou hračku pro svého psa, protože se nejedná pouze o hračku pro psa, ale i pro páníčka. Nejlepší hračkou pro páníčka bude zajisté frisbee. Co si budeme povídat, častokrát si s hračkou hraje páníček víc, než pes - a pokud ne, tak si to alespoň Váš pes myslí a čeká na to, až mu ji znovu hodíte, aby mohl aportovat. :-)

Krom hraček jsou pro pejskaře důležité i výcvikové pomůcky. Pokud prozatím žádnou výcvikovou pomůcku nepoužívá, můžete to zvážit. Píšťalka nebo clicker je dárek, který je vhodný zvláště pro majitele štěňat a neposlušných psů. 

Dalším užitečným dárkem pro páníčka cestovatele může být vybavení na cesty. Každému se hodí potah na sedačky do auta nebo bezpečnostní pás pro psa. Na výšlap je potřeba vzít dostatek vody jak pro páníčka, tak pro psa. Není však jednoduché pejska napojit z lahve, proto je dobré mít skládací misku na pití

Milovník koček určitě ocení vybavení do kočičího salonu krásy. Kosmetické potřeby pro kočky jako je například pečující rukavice na srst nebo kleštičky na drápky jsou nedílnou součástí výbavy rozmazlené kočičky. Cestovatelům, kteří nemohou svou kočičku nechat doma, se bude hodit nová přepravka společně s pelíškem, který jí bude na cestách připomínat domov. 

Rybičky do každé rodinyakvárko

Děti milují zvířata. Pokud však někdo z rodiny nesnese doma žádného chlupáče, kvůli alergii nebo z jakéhokoliv jiného důvodu, pořiďte si rybičky. Na našich prodejnách nebo v jakémkoli zverimexu si můžete vybrat ze spousty druhů rybiček, které následně umístíte do akvária. Sledování mlčících barevných kamarádů, kteří se jen tak vznáší ve vodě je zábava. Velikost akvária vybírejte dle volného místa v domě. Také se nenechte zmást myšlenkou, že menší akvárium znamená méně starostí. Opak je pravdou, pro udržení správné biologické rovnováhy je lepší pořídit akvárium o objemu okolo 60 litrů.
Pokud nemáte s chovem rybiček zatím žádné zkušenosti, doporučujeme vybrat nenáročné druhy ryb, jako jsou tetry, sumčci nebo parmičky. Pokud si nejste jisti, jaké příslušenství zakoupit k vybranému akváriu, dejte přednost akvarijnímu setu, který obsahuje vše potřebné pro zahájení chovu ryb. Každý set obsahuje kromě skleněného lepeného akvária také víko s osvětlením, topítko, čerpadlo a akvarijní filtr na čištění vody. Doporučujeme zakoupit také knihu o akvaristice nebo si přečíst rady pro začínající akvaristy. Pokud nemáte žádný vhodný stolek pod akvárium, můžete vybírat z naší široké nabídky různých velikostí a barev. Podstavce a skříňky pod akvária jsou vyráběna přímo na míru velikosti akvária tak, aby je bez problémů udržely a zároveň nepřesahovaly. 

Pro zkušeného akvaristu bude jistě skvělým dárkem kvalitní krmivo pro náročné rybičky - zde se bavíme například o krmivu ve formě artemie, která je vhodná pro všechny druhy ryb; nebo kvalitní vločkové krmivo Community od značky Ocean Nutrition pro většinu sladkovodních ryb, které uspokojí i ty náročnější druhy. Pokud si však nejsme jisti, zda by obdarovaný ocenil krmivo jako dárek, můžeme mu vybrat pěknou dekoraci do akvária nebo užitečné příslušenství k údržbě. 

Pěstujte řasokouleMarimo-Ball-removebg-preview

U nás si vybere dáreček nejen pro chovatele zvířat. Potěšte své přátele nebo rodinu malou dekorací nebo, chcete-li, malým zeleným mazlíčkem. V poslední době je pěstování řasokoulí v módě. Kdo nemá doma svou mechovou kouli, ten jako by nebyl. Zvláště maminky a babičky tento dárek velice potěší. Mechokouli stačí vložit do pěkné vázy nebo do skleněné koule, kterou naplníte vodou a zelená kulička si v ní bude jen tak plavat a pomaličku růst. Nemějte však obavy, řasokoule roste velice pomalu, je schopna zvětšit svůj objem maximálně jeden centimetr za rok. Údržba je snadná - jednou za dva týdny vyměníte vodu a umístíte na slunné místo v bytě - nic víc řasokoule k životu nepotřebuje.

Kniha nikdy neurazí

Jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé chovatele jakéhokoli druhu zvířat bude kniha vždy pěkným dárkem. Na skladě máme nespočet knih pro chovatele různých terarijních zvířat - knihy o hadech, o chovu agam, želv i chameleonů

Jak se starat o zakrslého králíka, morče nebo třeba o osmáka degu? V knížkách od Robimause naleznete tipy a triky pro chov všech hlodavců, ale také o ptactvu, jako jsou zebřičky.

 

Dárek pro rybáře

Rybář se bez kvalitního funkčního batohu neobejde. Pokud tedy víte, že by potřeboval nový, neváhejte, a vyberte mu nějaký pěkný multifunkční rybářský batoh. Kromě batohu se také rychle opotřebovává outdoorové a kempingové vybavení včetně stoliček, křesílek a spacáků. Rybář tráví často dlouhou dobu u vody i v nepříznivém počasí, proto bude velice rád, když mu přispějete do sbírky jeho rybářského šatníku kvalitní bundou nebo kalhotami

68852

Pokud si nebudete vědět rady s výběrem, neváhejte nás kontaktovat telefonicky nebo e-mailem. Můžete nám také napsat do chatu, jsme online od 7:00 do 15:00. → 

info@habeo.cz

773 100 626
773 210 810